2010. szeptember 8., szerda

Madeleine svéd hercegnő
A legszebb hercegnőnek titulált svéd Madeleine (Madeleine Thérèse Amelie Josephine Bernadotte) 1982. június 10-én született, és a svéd királyi házaspár legkisebb gyermeke (Victoria és Carl Philip után).
A kis Madeleine testvérei körében

Gyerekkori képek a hercegnőről


A kék szemű, szőke hercegnő, aki az európai paparazzik egyik kedvence, gyakran szerepel a társasági lapok és pletykamagazinok címlapján.


A szép Madeleine
A svéd királyi csemeték


2002-ben a a Nobel díjátadó stockholmi eseményén nagy vihart kavart az akkor 20 éves Madeleine mélyen kivágott ruhája, a lapok heteken át hoztak közelképeket a hercegnő közszemlére tett melleiről - végül a királyi család ügyvédje tiltatta le a fotókat.


A botrányos ruha


Ennek ellenére Madeleine kijelentette, hogy ő nem egy partizós lány.
A hercegnő 2006-ban végzett a Stockholmi Egyetem művészettörténet szakán, és még abban az évben gyakornokoskodni kezdett az UNICEF New York-i irodájában. A hercegnő később visszatért a svéd fővárosba, ahol végül édesanyja alapítványánál, a Világ Gyermekei Alapítványnál kezdett dolgozni.

A hercegnő nagy pasifaló hírében állt tinikorában, gyakran fotózták le fiúbarátai körében, de nem bizonyosodott be, hogy mindegyikkel járt-e. Madeleine 2002-ben, 20 éves korában jött össze a nála 3 évvel idősebb ügyvédnek készülő Jonas Bergsrömmel. Szakításukról és párkapcsolati problémáikról időről-időre írtak a pletykaújságok, annak ellenére, hogy a pár 2007-óta hivatalosan is együtt élt.


Madeleine hercegnő és Jonas Bergström


Emellett felröppentek olyan pletykák is, hogy a páros eljegyezte egymást, és hogy Madeleine titokban gyermeket vár. A hercegnő perelt, és tavaly nyáron a bíróság 107 millió forintnyi kártérítést ítélt meg neki.
A svéd királyi udvar közleményben ismertette a bírósági határozatot, amely szerint a cikkek "valótlanok és megalázóak" voltak. Egyúttal bejelentette, hogy a hercegnő a teljes kártérítési összeget jótékony célra adományozza.
De a pletykák nem szűntek meg a pár kapcsolatáról. 2009 áprilisában felröppentek a szakításukról terjengő pletykák annak apropójából, hogy Jonas vidékre utazott egyedül egy legénybúcsúra. De mindez nem bizonyult valónak, mert mint később kiderült, az ezt követő romantikus Capri szigeteki nyaralásukkor Jonas megkérte Madeleine kezét.
Az eljegyzést 2009. augusztusában jelentették be.Madeleine és Jonas eljegyzésük bejelentésekor


A házassági tervet XVI. Károly Gusztáv király is jóváhagyta, és a pár a svéd kormány hozzájárulását is megszerezte - közölte az udvar, az azonban nem derült ki, hogy mikor tartják az esküvőt. Állítólag komoly harc folyt Madeleine és testvére Victoria között, hogy összehangolják esküvőik időpontjait. De végül győzött az etikett: az idősebb Victoria lehet az, aki először férjhez megy, Madeleine csak utána, leghamarabb 2010 telén vagy 2011-ben.
Az pár jövőjét azonban rossz ómen kísérte. 2010. februárjában tűz ütött ki jövőbeni otthonukban, a Villa Parkuddenben.


Házasságkötésük után az ifjú pár a Villa Parkuddenbe költözött volna


A sajtó érdeklődése azután vált fokozottá, hogy április elején Szilvia királyné bejelentette, hogy a tavaly jegyességet kötött Madaleine és Bergström házasságát 2011-re halasztják. Azonnal találgatás indult az okokról. A svád királyi udvar akkor a fiatalok elfoglaltságával indokolta a csúszást.

Ezt követően pár nappal beütött a krach. A brit Daily Mail szerint az egyik legnagyobb svéd ügyvédi irodánál, a Vingénél vállalati joggal foglalkozó Bergström, a 21 éves norvég Tora Uppstrom Berggel, korábbi sikeres norvég kézilabda-játékossal lépett félre, aki jelenleg Nagy-Britanniában tanul fotóművészetet. A kalandról, amely egy norvégiai sítúrán történt, Berg számolt be, azt állítva, nem tudta, kivel kerül intim kapcsolatba.


Újságcikkek a viszonyrólAz ügy kirobbanását követő napon még bizakodóak voltak a hírek, hogy a pár talán kibékül, és hogy Madeleine hercegnő és Jonas Bergström mindent megtesznek, hogy megmentsék kapcsolatukat, párterápiára mennek. „Továbbra is együtt vannak” - mondja Nina Eldh, az udvar információs vezetője.
Azonban pár nappal később már a végleges szakítást jelentették be.
"Miután alaposan végiggondolták, Madeleine hercegnő és Jonas Bergström úr úgy döntött, hogy különválnak útjaik" - közölte a svéd királyi udvar, amely a szakítás okairól nem nyilatkozott. A szakító pár "békét és csöndet kér ebben a nehéz helyzetben. A sajtó fokozott érdeklődése nem könnyíti meg a dolgukat" - tudatták.
Madeleine New Yorkba repült felejteni és dolgozni az alapítványnál.


A hercegnő New Yorkban

Természetesen azóta több férfivel is próbálták összehozni a pleykalapok. Először még a new yorki utján egy alapítványi bálon fényképezték le asztaltársával, Henrik Lundqvist jégkorongozóval, és rögtön megindultak a találgatások.

Madeleine és Henrik


A pletykának azonban nem volt alapja, mivel Lundqvistnek komoly párkapcsolata van.
Azóta Madeleine egyedül jelenik meg az eseményeken, például nővére Victoria esküvőjén, és a görög Nikolaos kézfogóján is bátyjával, Carl Philippel érkezett.


Madeleine nővére, Victoria esküvő előtti ünnepségén, majd magán az esküvőn, illetve Nikolaos herceg kézfogóján Carl Philippel

Nincsenek megjegyzések: