2010. szeptember 9., csütörtök

Nikolaos görög herceg és Tatiana Blatnik esküvője

Forrás: legjobbeskuvo, zimbio

Feleségül vette menyasszonyát, a 29 éves Tatiana Blatnikot a playboynak számító Miklós herceg, az elűzött görög király negyven éves fia idén augusztusban Szpétsze szigetén.
A pár egyszerű görögkeleti szertartás keretében mondta ki egymásnak a boldogító igent egy kis templomban, ahova mindössze harminc vendég fért be.Az esküvő helyszíneAz ünnepségre összesen 360 nemes, számos vállalkozó és prominens személyiség volt hivatalos.
A médiumok által az évtized görög esküvőjének nevezett esemény harminchat éve, a monarchia eltörlése óta az első nemesi menyegző az országban. A válságos időkre tekintettel a pár nem tervezett túlzottan hivalkodó esküvőt.
A selyem menyasszonyi ruhába öltözött Blatnik lovaskocsin, Miklós herceg pedig hagyományos halászhajón érkezett a szertartás helyszínére.
A menyasszony édesapjával egy hintón érkezett a szertartásraA gyönyörű menyasszonyTatiana koszorúslányaiA vőlegény a görög királyi család másodszülöttje


Nikolaos édesanyjával, Anna-Maria királynővelAz örömapa: a görög királyAz elsőszülött, Pavlos koronaherceg feleségével Marie-Chantallal és öt gyermekükkel


Az eseményen több uralkodócsalád is képviseltette magát. A szigetre látogatott Zsófia spanyol királyné, II. Margit dán királynő, Fülöp spanyol trónörökös feleségével, Letícia hercegnővel, Elena és Krisztina spanyol hercegnők, Haakon norvég trónörökös és Frigyes dán koronaherceg. Viktória svéd koronahercegnő újdonsült férje, Daniel és húga, Madeleine társaságában szintén tiszteletét tette az esküvőn. A holland királyi házat Vilmos-Sándor trónörökös és felesége, Maxima képviselte.


Fülöp spanyol trónörökös és felesége Letizia hercegnőA dán Joachim herceg feleségével, Marie-valA friss házas Victoria svéd koronahercegnő és férje Daniel WestlingVictoria testvérei, Madeleine hercegnő és Carl Philip herceg kísérő nélkül érkeztek.
Madeleine hónapokkal ezelőtt bontotta fel eljegyzését Jonas Bergströmmel, Carl Philip aktmodell kedvesét pedig nem szívesen látták az esküvőn
A dán Margit és a spanyol Zsófia királynőA holland trónörökös Vilmos Sándor és Maxima hercegnőAz ikrekkel állapotos dán Mary hercegnő férje nélkül érkezett, ahogy a norvég Haakon herceget sem kísérte el felesége, Mette-MaritA szertartásA boldog pár az esküvő után
Az esküvőt megelőző oldott hangulatú fogadáson és vacsorán tradicionális görög zene szólt.


 
Az ifjú pár az esküvő előtti este fogadást adott, ahol több főméltóság is megjelentA svéd Victoria hercegnő férjével és a holland trónörökös házaspárA vőlegény bátyja, Pavlos koronaherceg és az állapotos dán Mary hercegnő


A spanyol királyi család egy része:  Felipe koronaherceg, Letizia hercegnő, Elena hercegnő, Christina hercegnő és párja Inaki Urdangarin

Miklos herceg és Tatiana Blatnikhét éve ismerik egymást, eljegyzésük tavaly decemberben volt. Az esküvő helyszínéül azért az Athén közeli kis szigetet választották, mert Miklós akkor kérte meg Tatiana kezét, amikor Szpétsze mellett hajóztak el.

A kis templom előtt az éppen a szigeten tartózkodó turisták svéd, norvég és dán zászlókat lengetve üdvözölték az ifjú párt.

Miklós herceg a harmadik gyermeke II. Konstantin görög királynak, akit 1974-ben népszavazással fosztottak meg trónjától. Anyja Annamária volt királyné, II. Margit dán királynő húga.


Nincsenek megjegyzések: